İşgalci İsrail’in hedef aldığı 4 hastane hizmet dışı!

İşgalci İsrail’in hedef aldığı 4 hastane hizmet dışı!
Yayınlama: 19.10.2023
A+
A-

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Gazze’ye yönelik yapılan hava saldırılarında 4 hastane kullanılamaz hale geldi ve hizmet dışı kaldı.

 

Hamas ve işgalci İsrail arasında çatışmalar devam ederken, dünyadan gelen tepkilere rağmen İsrail Gazze’ye saldırmaya devam ediyor. Sivilleri ve hastaneleri hedef alan İsrail saldırıları 13. gününe ulaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 44 sağlık personelinin hayatını kaybettiği, 70’inin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada, Beit Hanoun, Al-Karama, Al-Durrah Çocuk Hastanesi ve Uluslararası Göz Hastanesi olmak üzere 4 hastanenin İsrail saldırılarının ardından hizmet dışı kaldığını, 19 sağlık kuruluşunun ise işgalci İsrail tarafından hedef alındığı bildirildi.

Hastanelerin doluluk oranı %150

İşgalci İsrail saldırıları sonrası birçok hastane kullanılamaz hale gelerek hizmet dışı kalırken, mevcut hastanelerde de doluluk oranı %150’ye yükseldi. İlk yardım hizmetleri 18 sağlık ocağında verilmeye devam ederken, Cibaliye şehrindeki Yemen Al-Saeed Hastanesi’nde elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle bölümler acil servise alındı.

Gazze’nin kuzey kesiminde yakıt sıkıntısı sebebiyle 14 ilk yardım merkezinde elektrikler kesildi ve çalışmalar durdu. Hastanelerde ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt stoku tükendi.

“Ölümler artabilir”

Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada acil tıbbi malzemelerin yetersizliğinden dolayı ölümlerin artabileceğine dikkat çekti. Kayıpların artmaması için acil tıbbi malzeme yardımlarının hızlanması gerektiği konusunda uluslararası topluma çağrıda bulundu.

“Bin 524’ü çocuk”

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında can kaybının 3 bin 785’e yükseldiğini açıklamıştı. Şehit olanların bin 524’ünün çocuk, bininin kadın ve 120’sinin yaşlı olduğu belirtildi. 12 bin 493 yaralının ise 3 bin 983’ünün çocuk, 3 bin 300’ünün ise kadın olduğu aktarılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.