İstanbul’un ardından Antalya’da da uçak kazası yaşandı!

İstanbul’un ardından Antalya’da da uçak kazası yaşandı!
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

Dün sabah saatlerinde İstanbul Havalimanında ABD merkezli kargo şirketine ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmıştı. Bugün de benzer bir hadise Antalya’da yaşandı. Yaşanan olayla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklamada, “Köln- Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipindeki uçağın, piste inişini müteakip lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır” denildi.

Antalya’da Corendon Havayolları’nın Köln – Alanya Gazipaşa seferini yapan 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının inişi sırasında ön tekeri patladı. Tekerin patlaması sonucu uçak ön dikme üzerine indi. Kazanın ardından yolcu ve mürettebattan oluşan 190 kişi ise uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edildi.

‘İlk belirlemelere göre piste hasar oluşmamıştır’
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada, “Köln- Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipindeki uçağın, piste inişini müteakip lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmıştır. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir. İlk belirlemelere göre ise piste hasar oluşmamıştır. Pist notamlı olup beklenen uçuşlar Antalya’ya divert ettirilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.