Japon deprem uzmanından korkutan uyarı!

Japon deprem uzmanından korkutan uyarı!
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Depremle yaşamak’ konulu seminere katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, korkutan uyarılarda bulundu.

Milli Nizam

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Marmara’da beklenen büyük deprem için korkutan uyarılar geldi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin “Depremle yaşamak” konferansında konuşan Japon deprem uzmanı, “Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi’nde. Doğu Anadolu fayı ve Ege fayı da kırılmaya başladı.” dedi.

Seminer öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Moriwaki, Türkiye’nin de Japonya gibi deprem ülkesi olduğunu belirterek, deprem eğitiminin önemine vurgu yaptı.

“Türkiye’de Japonya gibi bir deprem ülkesi. Depreme hazır olmak çok önemli. Tüm kurumların ve insanların hazır olması gerekir.” diyen Moriwaki, “Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi’nde. Doğu Anadolu fayı ve Ege fayı da kırılmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

İstanbul depremi hakkındaki önerisi de sorulan Moriwaki, şöyle cevap verdi:

Deprem varsa nerede olursa olsun, hazır olmak lazım. Bu eğitimle, binadaki oranla maalesef yüzde 50 kaçak bina için bunu düzeltmek lazım. Bunları daha hızlı hale getirmek lazım. Yeniden bina yapma değil güçlendirme yapılırsa daha çabuk yürüyebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.