Kulis bilgisini paylaştı: AK Parti MKYK’da belli oldu! İşte 2023 seçim tarihi…

Kulis bilgisini paylaştı: AK Parti MKYK’da belli oldu! İşte 2023 seçim tarihi…
Yayınlama: 03.01.2023
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarının ardından, AK Parti MKYK’da seçim tarihiyle ilgili 14 Mayıs’ta mutabakat sağlandığı kulis bilgisi paylaşıldı.

Milli Nizam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı gerçekleştirdi.

Gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Ömer Çelik, seçimlerin erken tarihe alınacağına dair iddialara cevap verdi.

‘Seçim tarihiyle ilgili değerlendirme yapılıyor’

“Bizim irademiz seçimin 18 Haziran’da, zamanında yapılması yönünde.” diyen Çelik, “Fakat 18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar, yani vatandaşlarımızın yurt içinde seyahat döneminin olması ve çeşitli şekillerde ülkemizde büyük hareketliliğin yaşandığı bir dönem olması sebebiyle bir değerlendirme yapılıyor. Bununla ilgili değerlendirmede net bir sonuca varırsak ‘Tarih şudur’ şeklinde, onu size açıklayacağım.” ifadelerini kullandı.

Çelik’in seçimlerin erken tarihe alınabileceğini açıklamasının ardından, seçim tarihinin netleştiğine dair bir kulis bilgisi paylaşıldı.

‘Seçimler 14 Mayıs’ta yapılacak’

TV100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını duyurdu. Gürel, söz konusu iddiasında, “‘AK Parti MYK’da bugün Seçim İşleri Başkanlığı sunum yapmış. Kesin olmamakla beraber genel mutabakat 14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’nin seçime gideceğine dair bilgim var” şeklinde konuştu.

Öte yandan daha önce 2023 seçimlerinin 16-30 Nisan veya 14 Mayıs tarihlerinde olacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.