Meral Akşener yine Hamas’ı hedef aldı!

Meral Akşener yine Hamas’ı hedef aldı!
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

İsrail’in Hamas’ın terör örgütü olarak tanınması için yaptığı çağrıya destek veren Akşener, “Hamas’ın eylemlerinin yanlış olduğunu söylemek zorundayız. Hamas en büyük zararı Filistinlilere ve Gazze’de yaşayan insanlara vermiştir. Orada da ne vardır? Benim kafamda eski bir İçişleri Bakanı olarak koca bir soru işareti var.” dedi.

Akşener sözlerinin devamında da Netenyahu’yu eleştirdi:

Bu başka bir şey ama Netenyahu bize göre bir katildir. Netenyahu’nun şu anda çoluk çocuk, kadın, hastane, ibadethane, okul demeden Gazze’yi bombalaması bir devlet insanına yakışmayan, bir katile, bir katilin davranışına uyan davranışlardır. Dün de ben bunu söyledim. Netenyahu bir katildir. Dolayısıyla bir savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır. Bu kadar açık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert mesajlar vermişti!

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

“Gazze’deki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından biri gerçekleştiriliyor. Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız.

Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip, tüm batı Hamas’ı bir terör örgütü olarak gördüğünü söylüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye’nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. Ama İsrail’in uyguladığı mezalimi, devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını tasvip etmiyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.