MOSSAD’ın planlarını suya düşüren MİT operasyonu!

MOSSAD’ın planlarını suya düşüren MİT operasyonu!
Yayınlama: 03.07.2023
A+
A-

Milli İstihbarat Teşkilatı, yaptığı başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Mossad’ın Türkiye üzerinde kurduğu planlar MİT’in aylar süren çalışmaları sonucunda suya düştü.

MİT İstanbul Bölge Başkanlığı birimleri, İsrail Gizli Servisi Mossad’ın ülkemize yönelik gerçekleştirdiği istihbarat ve bilgi sızdırma operasyonunu uzun bir çalışma ile takip etti.

MİT yaptığı uzun çalışmalar neticesinde Mossad’ın yurt dışında özel eğitimle yetiştirdiği isimlerin Türkiye’de faaliyet gösterdiğini belirlemişti . İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen siyasal ve askeri casusluk operasyonunda yakalanan Ahmet Koray Özgürün, Alperen Erkut, Halid Alnebhen, Gizvan Amori, Nizar Saaddeddin, Muhammed Murii ve Khaled Nijim adlı 7 kişi, sorgularında Mossad’a çalıştıklarını itiraf etti. Toplamda birbirleriyle bağlantılı 56 şahsın Mossad’a çalıştığı değerlendiriliyor.

 

Sahte internet sitesinden çevrimiçi faaliyette bulundular

Mossad geliştirdiği sahte internet sitesi ile birçok görev yapan istihbaratçıya bilgi veriyordu. Çevrimiçi operasyon ekibi ile beraber IP adreslerini belirlemek ve kişisel verileri deşifre ettiği bir ağ sistemi üzerinde çalıştı. Mossad’a bağlı 9 ayrı İsrailli istihbaratçının yönetip yönlendirdiği üst istihbarat hücre yapılanması şeklinde kurulan dev istihbarat ağının, uluslararası çapta operatif yeteneğe ulaştığı öğrenildi.

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.