Neden kaçtı? Türkiye’ye iade edilen Levent Göktaş’tan ilk açıklama!

Neden kaçtı? Türkiye’ye iade edilen Levent Göktaş’tan ilk açıklama!
Yayınlama: 19.12.2022
A+
A-

Bulgaristan’da yakalandıktan sonra Türkiye’ye iade edilen Mustafa Levent Göktaş, tutuklu bulunduğu Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan avukatı aracılığı ile mektup gönderdi.

Milli Nizam

Necib Hablemitoğlu suikastının zanlısı olarak aranan ve firar ettiği Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilen Mustafa Levent Göktaş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göktaş, tutuklu bulunduğu cezaevinde avukatı aracılığı ile açıklamalarda bulundu.

Levent Göktaş’ın açıklamasını Twitter hesabından paylaşan avukatı Hüseyin Ersöz, “Müvekkilim Mustafa Levent Göktaş’la Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bugün bir görüş gerçekleştirdim. Hakkındaki haksız hukuki süreci yakından takip edenlere mesajı, gerçeklerin er yada geç gün yüzüne çıkacağı oldu.” dedi.

Göktaş’ın yazdığı mektubu paylaştı

Avukat Ersöz, Twitter hesabından Mustafa Levent Göktaş’ın açıklamasının yer aldığı mektubu da paylaştı.

Mustafa Levent Göktaş’ın, Ergenekon davası kapsamında haksız yere hapis yattığını anlattığı ve neden yurt dışına kaçtığına ilişkin soruya cevap verdiği mektuptaki açıklaması şöyle:

Ben Ergenekon davasında 5 yıl 3 ay tutuklu kalmış ve sonrasında beraat etmiş olan; bu süreç sebebiyle ailem ile birlikte büyük sorun ve sıkıntılara göğüs germek durumunda bırakılmış biriyim. Merhum Necip Hablemitoğlu ile ilgili bana yöneltilen suçlamaların asılsız ve dayanaksız olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Tıpkı Ergenekon komplosunda olduğu gibi gerçekler er ya da geç gün yüzüne çıkacaktır.

Neden yurt dışına çıktığım konusundaki eleştirilere vereceğim yanıt ise; 5 yıl 3 ay sahte deliller ve uydurma bir örgüt iddiasıyla cezaevinde kalan şahsımla empati yapmaları olacaktır. Bundan sonraki süreçte hakkımdaki haksız ve hukuka aykırı iddialara duruşmalarda gerekli cevabı vereceğim. Şunun bilinmesini istiyorum ki; bana inananları ve sevenlerimi bugüne kadar hiç mahcup etmedim. Bundan sonra da asla haksız çıkartmayacağım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.