Öğrenciler için 10GB internetin detayları belli oldu

Öğrenciler için 10GB internetin detayları belli oldu
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

Üniversite öğrencilerine, 12 ay boyunca her ay sadece 10 GB internet kotası tanımlanacak. Öğrenciler, ücretsiz internet hizmetini ekim ayı içerisinde kullanmaya başlayacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gençlere yönelik sunulan destekleri açıkladı.

Erdoğan, “Üniversite öğrencilerine, cep telefonu ve bilgisayar alımlarında kullanılmak üzere, piyasa fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan teknolojik cihazlar için toplamda 5 bin 500 TL’ye kadar destek sağlayacağız,” dedi.

Ayrıca, üniversite öğrencilerine yönelik örgün eğitim sürecinde 12 ay boyunca aylık 10 gigabyte ücretsiz internet kotası tanımlanacağını vurgulayan Erdoğan, gençlerin bu hakkı istedikleri üç farklı mobil şebeke operatöründen birini seçerek kullanabileceğini belirtti.

Kimler yararlanacak

Bu çerçevede, 10 gigabyte internet kotanın maliyeti operatörler tarafından değil, devlet tarafından karşılanacak. Öğrenciler, ekim ayı itibariyle bu 10 gigabyte interneti kullanmaya başlayabilecekler.

Ancak, bu ücretsiz internet paketinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi adlarına kayıtlı bir hattın sahibi olmaları gerekiyor. Bu önlem, suiistimali ve olası mağduriyetleri engellemek amacıyla alınmıştır. Bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasında süren görüşmeler devam etmektedir.

Şu an için bu düzenleme, master, yüksek lisans ve açık öğretim öğrencilerini kapsamamaktadır. Kapsamın hangi grupları içereceği veya dışarıda bırakacağı konusundaki kararı ise Hazine ve Maliye Bakanlığı alacak.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.