Ön kapıdan girdi, arka kapıdan çıktı! Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Ön kapıdan girdi, arka kapıdan çıktı! Ayşenur Arslan serbest bırakıldı
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Halk TV canlı yayınında Ankara’daki terör saldırısına ilişkin skandal ifadeler kullanıp başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ayşenur Arslan ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı.

Arslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik canlı bomba eylemi düzenleyen PKK’lı teröristler için, “Kendini patlattığı söylenen kişi, belki de üzerinde patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölmek… Hiçbir şey yapamadan ölünmez.” dedi.

Arslan’ın sözleri, “teröristin bir şey yapamadığına üzülmüş” şeklinde yorumlandı.

Kamuoyu tepkisinin ardından programı yayından kaldırıldı!

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Ayşenur Arslan’ın sözlerini kabul edemeyeceklerini belirterek programını yayından kaldırdıklarını duyurdu.

Öte yandan Ayşenur Arslan hakkında ’terör örgütü propagandası yapma’ ve ’suçu ve suçluyu övme’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Sözlerini böyle savundu!

Arslan, soruşturma kapsamında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Arslan’ın, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek şunları söylediği öğrenildi:

“Sözlerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Cümlelerim, gelinen noktada her ne kadar maksadını aşmış olsa da kast ettiğim ve işaret etmek istediğim nokta şu idi, görevine yeni başlayan İçişleri Bakanı’nın son zamanlarda koordinesinde üst üste gerçekleştirilen ve suç örgütlerine ağır darbeler vuran operasyonlar sonrasında kendisine yönelik bir mesaj olabilir düşüncesi ben de hasıl oldu. Zira son zamanlarda uyuşturucu tacirlerine ve çıkar amaçlı suç örgütlerine gerçekleştirilen çok sayıda operasyon oldu. Eylemin gerçekleştirilme biçimini düşünerek acaba bir takım suç odakları benzetme yaparak emniyet teşkilatına ve İçişleri Bakanlığı’na sindirme maksatlı mesaj veriyor olabilirler diye düşündüm. Ne programda ne de şu an ifadem esnasında terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz. Meydana gelen eylemi programda olduğu gibi burada da lanetliyorum. Yukarıda söz ettiğim gibi güvenlik bürokrasisinin son zamanlarda başarılı şekilde sürdürdüğü politikasına yönelik bir takım güçlerin terör örgütü kılığına bürünerek mesaj vermiş olabileceği ihtimalini sorgulamak istedim. Tekrar etmem gerekirse sıklıkla tereddüt etmeden terör örgütü olarak nitelendirdiğim PKK dahil hiçbir terör örgütünün propagandasını yapmam mümkün değildir. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.”

‘Ekran orucum var’

İfadesi alınan Ayşenur Arslan savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından Çağlayan Adliyesi’nde basın mensuplarına konuşan Arslan, “Ekran orucum var bir süreliğine. Ben kendimi anlattım, maksadımın asla terör propagandası olmadığını ifade ettim. Kendimi anlatma şansı buldum. Gözaltı prosedürü olmadığı için doğrudan geldik. Ben birkaç hafta önce 74 yaşına girdim. Biz sorularımızı sorarız gazeteci olarak, bazen de böyle o soruların neden sorulduğunu anlatmak zorunda kalabiliriz ama anlattığımı zannediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.