Suudi Arabistan’dan işgalci İsrail’e tepki: Normalleşmeyi askıya aldı!

Suudi Arabistan’dan işgalci İsrail’e tepki: Normalleşmeyi askıya aldı!
Yayınlama: 14.10.2023
A+
A-

Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre Suudi Arabistan Gazze’de yaşanan gelişmeler sonrasında İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi görüşmelerini askıya aldı. Edinilen bilgiye göre konuyla ilgili ABD’yi de bilgilendirdi.

 

8 gündür devam eden İsrail-Filistin savaşı sonrasında,, İsrail’in masum Filistinlilere uyguladığı yaptırımlar İslam ülkelerinden yer yer tepkiler almaya devam ediyor. Fransız haber ajansı AFP’nin yaptığı habere göre Suudi Arabistan bir süredir İsrail ile diplomatik ilişkilerini normalleştirmek için yaptığı görüşmeleri askıya aldı. AFP’ye konuşan bir kaynak, “Suudi Arabistan normalleşme görüşmelerine ara verme kararı aldı. Konuyla ilgili olarak da ABD’li yetkilileri bilgilendirdi.” dedi.

Konuyla ilgili ABD’ye de bilgi veren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, dün, Gazze’de yaşanan gayriinsani durumun bir an önce son bulması gerektiği ve insani felaketin yaşanmaması için dünya kamuoyuna çağrıda bulundu.

Açıklamada, “Suudi Arabistan, Filistin halkının Gazze’den zorla yerinden edilmesi çağrılarını kesin bir şekilde reddettiğini ve Gazze’de savunmasız sivillerin hedef alınmasına devam edilmesini kınadığını teyit eder.” ifadelerine yer verilmişti.

Gazze halkına ambargo uygulanarak temel ihtiyaçlardan yoksun bırakılmasının uluslararası hukuka ve insani değerlere aykırı olduğu belirtilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.