Türkiye, İsrail ile ticaret kısıtlamasını geri çekti iddiası! Peş peşe açıklamalar geldi…

Türkiye, İsrail ile ticaret kısıtlamasını geri çekti iddiası! Peş peşe açıklamalar geldi…
Yayınlama: 09.05.2024
A+
A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır” açıklamasını yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geri adım attığını ve İsrail’e yönelik ticari kısıtlamaların birçoğunu kaldırdığını belirtirken, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticarette kısıtlama kararında geri adım olmadığını söyledi.

‘Erdoğan ticaret kısıtlamalarının çoğunu geri çekti’
İsrail Dışişleri Bakanı Katz, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan ticaret kısıtlamalarının çoğunu geri çekti ve iptal etti; ders açık: Diktatörün tehditlerine boyun eğmemeliyiz, alternatifler yaratmalıyız ve her şeyi her an durdurabilecek Müslüman Kardeşler’in adamlarına bağımlı olmamalıyız.” ifadelerine yer verdi

‘Almış olduğumuz kararın arkasındayız’
Türkiye Cumhuriyeti dışişleri Bakanı Ömer Bolat ise yaptığı açıklamada, “İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır. İsrail’in Gazzeye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.