CHP’de panik başladı! “Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin kaygılarımızı artırıyor”

CHP’de panik başladı! “Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin kaygılarımızı artırıyor”
Yayınlama: 31.07.2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel,  partisiyle alakalı zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, CHP’de isyan bayrağını açmış diğer isimlerdendi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi siyasetinden hoşnut olmayan partililer Kılıçdaroğlu’nu hedef almaya devam ediyor. Özel, yerel seçimler yaklaşırken tabanın ve parti örgütlerinin parti yönetimi tarafından anlaşılmadığını ifade ederken yönetimin biran önce değişmesini istedi.

Muhalif seçmenin bugüne kadar hiç bu kadar kızgın olmadığını belirten Özel, “Bugüne kadar partimizin almış olduğu en ağır yenilgilerde dahi, baraj altında kaldığımızda bile yaşanmamış bir öfke söz konusu.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

“Bu sonucu yenilgi olarak görmeyenler tabanımızın hissiyatını anlamıyor”

“Bu sonucu yenilgi olarak görmeyenler tabanımızın ve örgütümüzün hissiyatını da anlamıyor demektir. Kendi hissiyatının anlaşılmadığını gören seçmenimiz ve tabanımızda yerel seçimleri de etkileyebilecek bir duygusal kopuş tetiklendi. Bugüne kadar partimizin almış olduğu en ağır yenilgilerde dahi, baraj altında kaldığımızda bile yaşanmamış bir öfke söz konusu. Bu durumun yok sayılması partimizin geleceğine ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin kaygılarımızı artırıyor. Tabanımızın hissiyatını anladığımızı tabanımıza hissettirebilirsek, bu travmadan kurtulup ayağa kalkarak birlikte yeni bir mücadele başlatabiliriz.

 

“Genel başkan aday olsun ya da olmasın örnek bir süreç işletmek zorunda”

Genel başkan; aday olsun ya da olmasın, ismi geçenler aday olsun olmasın, Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi demokrasi açısından örnek bir süreç işletmek zorunda. Birbirine düşmüş, kavga eden, sevenlerini üzüp, düşmanlarına keyif veren bir süreç yaşanmamalı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.