DEM İmamoğlu’na niçin ‘Çok da tın!’ dedi?

DEM İmamoğlu’na  niçin ‘Çok da tın!’  dedi?
Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini ziyaret eden DEM’in Ağrı milletvekili Sırrı Sakık ile yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi. Sakık, İmamoğlu’nun seçimi kaybetme ihtimalinin kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.

 

DEM Parti’de yeni hesaplar. HDP-DEM, CHP ile köprüleri atıyor mu? Yoksa bütün yaptıkları pazarlık için mi?

Siyaseti yakından takip edenler, İstanbul ve Ankara’nın elinden çıkmasından büyük endişe eden CHP Yönetimi’nin eninde sonunda HDP DEM ile anlaşmak için çareler üretmeye çalıştığını söylüyorlar.

DEM’i çok yakından takip edenler ise, partinin seçim hesaplarından çok, ideolojik taleplerini dayatma hesaplarını yaptığını belirtiyorlar.

CHP ile kurulan ilişkide sürekli olarak, “meşruiyeti sorgulanan evlat” muammelesi görmenin DEM tabanını da rahatsız ettiğini belirten gözlemciler, bu durumun HDP-DEM’in oy oranlarını sürekli olarak düşürdüğüne işaret ederek, DEM’in CHP’ye payanda noktasında kalmaya devam etmesi halinde, oy kaybının da devam edeceğini vurguluyorlar.

BAŞAK DEMİRTAŞ HAMLESİ GÜNDEMDE

Başak Demirtaş’ın adaylık açıklamasının ardından DEM Parti liderlerinden yeni seçim stratejilerine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre Selahattin Demirtaş da yerel seçimler için DEM Parti’nin derli toplu bir şekilde hazırlanması gerektiğini belirtti. Son genel seçimde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğini belirten Demirtaş, “DEM Parti kimsenin payandası değil” ifadelerini kullandı.

Edirne Cezaevi’nde ziyareti sonrası açıklamalarda Sakık ve Demirtaş ile yaptığı görüşmeyi ve DEM Parti’nin büyükşehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesini değerlendirdi. Demirtaş’ın babası için başsağlığı dileklerini ileten Sakık, Demirtaş’la yaptıkları sohbeti de aktardı. Sakık, DEM Parti’nin büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkarması gerektiğini belirterek, “Benim kişisel görüşüm, 2 seçimdir CHP’nin adaylarına oy verdik ama bize yapılan antidemokratik saldırılara karşı cılız bir iki tepki dışında güçlü bir destek göremedik” dedi.

 ‘İMAMOĞLU KAYBEDER’SE?

Tabanın bu konuda ciddi tepkisinin olduğunu belirten Sakık, “Biz onlarla hiçbir protokol imzalamadık ve beklenti içinde olmadık sadece demokrasi talebimiz oldu” dedi. Sakık, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söylediklerinde bazı kesimlerin bu karara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kaybedeceği gerekçesiyle tepki gösterdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar ‘İmamoğlu kaybeder’ diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan 3. yol siyatesi 

olarak demokratik siyasetin gelişmesidir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.