Erdoğan-Zelenski görüşmesi öncesinde Rusya’dan kritik mesaj!

Erdoğan-Zelenski görüşmesi öncesinde Rusya’dan kritik mesaj!
Yayınlama: 07.07.2023
A+
A-

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısa süre içerisinde görüşebileceğini açıkladı. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Erdoğan ve Zelenski görüşmesi öncesinde Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebileceğini söyledi.

Rus sözcü Dmitriy Peskov bugün gerçekleşecek olan Erdoğan ve Zelenski görüşmesini yakından takip edeceklerini belirtti.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında bugün gerçekleştirilecek görüşmenin sonuçlarını yakından takip edeceklerini duyurdu.

 

Erdoğan – Zelenski görüşmesi

Erdoğan ve Zelenski’nin görüşmelerinde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler, 17 Temmuz’da sona erecek olan Karadeniz tahıl anlaşması ve Karadeniz bölgesinde barış ve istikrarın sağlanması gibi bölgesel ve uluslararası konuları ele alması bekleniyor.

 

Peskov: Vladimir Putin yakın zamanda Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşebilir

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın zamanda Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirebileceğini, ancak henüz belirli bir tarih belirlenmediğini ifade etti.

 

Türkiye’nin önemli arabulucuk rolü

Ukrayna ve Rusya arasında oynadığı eşsiz arabuluculuk rolüyle uluslararası alanda takdir toplayan Türkiye, Kiev ve Moskova’ya savaşı müzakereler yoluyla sona erdirmeleri için defalarca çağrıda bulundu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.