Fatih Erbakan’dan İsrailli bakana Mescid-i Aksa tepkisi! ‘Telin ediyoruz’

Fatih Erbakan’dan İsrailli bakana Mescid-i Aksa tepkisi! ‘Telin ediyoruz’
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in, Yahudi Güvenlik Gücü Partisi’nden Yitzhak Wasserlauf ile birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine ilişkin açıklamada bulundu.

Milli Nizam

İsrail’in faşist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya İsrail polisi denetiminde baskın düzenledi. Ben-Gvir, Müslümanlaıı ayağa kaldıran eyleminden sonra sosyal medya hesabından, “Bu İsrail halkı için geri gelmemiz ve egemenliğimizi göstermemiz gereken en önemli mekan.” paylaşımı yaptı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskını sert ifadelerle eleştirdi.

“İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in, Yahudi Güvenlik Gücü Partisi’nden Yitzhak Wasserlauf ile birlikte, İsrail polisinin denetiminde tapınağın yıkılış günü anısına her yıl düzenlenen ve ‘Tişa Be Av’ olarak adlandırılan yas ve oruç günü bahanesiyle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi asla kabul edilemez bir durumdur.” diyen Erbakan, “Özellikle Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin tartışmalı ‘yargı reformu’ kapsamındaki yasa tasarılarından birini Meclis’ten geçirmesi üzerine işgal altındaki topraklarda büyük protestolar ortaya çıkarken, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in bu adımının, koalisyon hükümetinin dikkatleri başka yöne çekmeye ve ‘yargı reformu’ yasasını unutturmaya yönelik bir strateji olduğu ortadadır.” ifadelerini kullandı.

‘Telin ettiğimizi en yüksek sesle ifade ediyoruz’

Fatih Erbakan sözlerinin devamında uluslararası kamuoyuna seslenerek, şunları söyledi:

Başta Müslüman ülke yöneticileri olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçerek kutsal mekanlara yönelik baskın ve saldırı eylemlerinin durdurulması ve bu mabedlerin uluslararası hukuk çerçevesinde korunması konusunda acil bir karara varması gereklidir.

Yeniden Refah Partisi olarak, işgalci İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in Mescid-i Aksa baskınının hiçbir surette kabul edilemez olduğunu ve bu girişimi telin ettiğimizi en yüksek sesle ifade ediyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.