HDP’li Buldan’dan aday açıklaması!

HDP’li Buldan’dan aday açıklaması!
Yayınlama: 08.01.2023
A+
A-

Önceki gün, “6’lı masadan karşı olduğumuz tek isim Mansur Yavaş.” açıklamasında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şimdi de, “Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız.” dedi.

Milli Nizam

“HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek.” diyen Buldan, “Bizim ne Cumhur İttifakı’yla ne Millet İttifakı’yla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var. Bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şuan ki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir.” ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan sözlerini şöyle tamamladı:

Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte Emek ve Özgürlük ittifakıyla birlikte kadınların, gençlerin onayıyla bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini, görüşlerini alarak kendi adayımızı en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi A ya da B partisine bağlamasın. HDP, Türkiye’de bir iradedir, büyük bir güçtür ve bu irade de güce bağlı olarak seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.