Merdan Yanardağ’dan Meral Akşener Ekibi’ne ağır hakaret!

Merdan Yanardağ’dan Meral Akşener Ekibi’ne ağır hakaret!
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

Tele 1 yorumcusu Merdan Yanardağ, İstanbul’da belediye başkan adayı olarak Buğra Kavuncu’yu açıklayan İyi Parti’yi ve Meral Akşener’i cumhuriyete ihanet etmekle suçlayarak, “Kazanamayacağını bildiği halde her yerde kendi adayını çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

ESKİ DOSTLAR DÜŞMAN OLDU!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Liderliğini yaptığı, ve Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve  Gültekin Uysal’ın da yer aldığı 6’lı Masa’dayken, CHP’ye yakın yazarların, gazetecilerin övgülerini alıyordu.

Bugün ise, “ayrılıktan” dolayı övgüler yerini hakaretlere bıraktı.

İşte Merdan Yanardağ’ın iyi Partililere ve Meral Akşener’e yönelik hakaret niteliğindeki ifadeleri:

“İşte İyi Parti’nin ihaneti buradadır. Demokrasiye, cumhuriyete, insan hak ve özgürlüklerine ihanet. İyi Parti, hiçbir yerde kazanamayacağını bildiği halde her yerde kendi adayını çıkarıyor. Çıkardığı her adayda Türkiye’nin cumhuriyetçi, demokratik muhalefetini bölme amacı taşıyor.

Türkiye’nin cumhuriyetçi, demokratik muhalefetini bölmenin yaratacağı sonuç nedir? Erdoğan’a, AK Parti iktidarına yerel yönetimleri de hediye etmek anlamı taşıyacaktır.”

İSTANBUL VE ANKARA’YI KAYBETME KORKUSU

Merdan Yanardağ’ın İyi Partiyi ve Meral Akşener’i “ihanet etmekle”, “hainlikle” suçlaması, özellikle İYi Parti seçmenini tepkisin çekti.

Merdan Yanardağ’ın sözlerinin “İstanbul ve Ankara’yı kaybetme korkusunu, hatta paniğini gösterdiği” ifade edildi.

“SÜZME BİR APTALLIK”

Merdan Yanardağ, 14 ve 28 Mayıs 2023’teki seçimlerin CHP ve ekibi tarafından kaybedilmesinden sonra da hakaret yüklü ifadeler kullanmıştı: 

“CHP’de bir değişim tartışması var. Bu seçimin sonucunda. Fakat seçim sonuçlarının soğukkanlı bir şekilde değerlendirildiğini düşünmüyorum. Küçük iktidar hesaplarına Türkiye’nin genel gidişinin rotasının, yönünün yeniden tartışılması feda ediliyor diye düşünüyorum. ‘Ağır bir yenilgi aldık’ diyen bir muhalefet var. Bunun süzme bir aptallık olduğunu düşünüyorum. Altını çizerek belirtiyorum. Bu son derece aptalca. Hiçbir bilimsel temeli olmayan tarihsel sosyolojik perspektiften yoksun bir yorumdur.” 

TOPU MERAL AKŞENER’E ATMIŞTI

Seçim hezimetinin faturasını  İYİ Parti ve Akşener’e yükleyen  Merdan Yanardağ, “Ortada ağır bir yenilgi yoktur. Ben en büyük tehlikenin şu anda yenilgi psikolojisi olduğunu düşünüyorum. Bu Millet İttifakı’nın, CHP’nin  yaptığı hataları tartışmayacağımız anlamına gelmez. İnsanlar kendi küçük dar siyasi hesaplarını, grup hesaplarını bir yana bıraktılar ve Meral Akşener’e rağmen kazanılan bir yüzde 48 oy var. Çünkü ilk ve ikinci turda bir bölüm İYİ Partililerin oy vermediğini, masadan kalkıldığını ve kazanamayacak aday tartışmasının yapıldığını gayet iyi biliyoruz.” demişti.

MeralMerdan Yanardağ'dan CHP seçmenine çok ağır sözler! Seçim hezimetini Akşener'e yıktı!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.