Muharrem İnce’nin seçim vaadi “tarikat ve cemaatlere düşmanlık”

Muharrem İnce’nin seçim vaadi “tarikat ve cemaatlere düşmanlık”
Yayınlama: 18.12.2022
A+
A-

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu. İnce, “Bu millet beni Cumhurbaşkanı seçerse; o yurtları dozerle yıkarım.” diyerek tüm tarikat ve cemaatleri hedef aldı.

Milli Nizam

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında evlendirdiği iddialarına ilişkin tartışmalar sürerken, bir çıkış da Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den geldi.

İzmir programı kapsamında Buca İlçe Başkanlığı binasının açılışını yapan Muharrem İnce, vatandaşlara hitap etti. İnce, yaşandığı iddia edilen münferit bir olay üzerinden tarikat ve cemaatleri hedef gösterdi.

Seçim vaadi: Tarikat düşmanlığı!

Tarikat ve cemaatler için, “3 tane sapık” tanımlaması yapan İnce, tarikat düşmanlığını seçim vaadi olarak sundu. “Bu millet beni Cumhurbaşkanı seçerse” diye sözlerine başlayan Muharrem İnce, “Benden başka hiçbir isim bunu söyleyemez, bir tarikat yurdunda çocuğa tecavüz edilmişse, altı yaşında çocuk evlendirilmişse, hapse atmak falan ufak hikaye o yurtları dozerle yıkarım.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında genelleme yaparak bütün cemaat ve tarikatları sapık olmakla suçlayan İnce, “İktidar da muhalefet de bunların hepsi üç tane tarikat oyu alacağım diye susarlar. Üç tane sapık oyuna ihtiyacım yok benim.” diye konuştu.

6’lı masayı da eleştirdi!

Konuşmasında 6’lı masaya ilişkin de eleştirilerde bulunan Muharrem İnce, “İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Kılıçdaroğlu imzalayacağını söylüyor. Temel Karamollaoğlu imzalamayacağını söylüyor. Bunlar memleketin en temel sorunlarında bile anlaşamamışlar. Nasıl yönetecekler?” diye sordu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.