Mustafa Sarıgül’den “Türklük” çıkışı! Ali Babacan’ı eleştirdi

Mustafa Sarıgül’den “Türklük” çıkışı! Ali Babacan’ı eleştirdi
Yayınlama: 05.01.2023
A+
A-

Anayasa’nın 66. maddesindeki “Türklük” ifadesinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği çıkışında bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a cevap veren Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Biz Türk olmaktan onur ve gurur duyan bir milletiz. Anayasa’dan Türk kelimesi asla kaldırılamaz.” dedi.

Milli Nizam

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Bursa’da Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş’in taziye evini ziyaret etti.

Ardından Kapalıçarşı’ya geçen Sarıgül, gazetecilerin sorularını cevapladı. Sarıgül’e, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Türklük” çıkışı soruldu.

Babacan’a Anayasa’nın ilk 4 maddesini hatırlatan Mustafa Sarıgül, “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak Anayasa’nın ilk 4 maddesi değiştirilemez diyoruz. Anayasa’nın ilk 4 maddesi bayrağımızdır, toprağımızdır, cumhuriyetimizin kurucu ilkeleridir.” dedi.

“Anayasa’dan Türk kelimesi asla kaldırılamaz.” mesajı veren Sarıgül, şöyle konuştu:

Biz Türk olmaktan onur ve gurur duyan bir milletiz. “Anayasamızdan Türk kelimesi kaldırılsın” demek, milletimizi derin üzüntüye boğmuştur. Türkiye Değişim Partisi olarak kuruluş ilkelerimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğüdür. Türk olmaktan gurur duyan bir siyasi partiyiz.

Ne olmuştu?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Anayasanın 66. maddesinde yer alan “Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür” ifadesinin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek kamuoyunun tepkisini çekmişti.

6’lı masadan da tepkilerin gösterildiği Babacan’a, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Bizim programımızda bu taahhütler yer almamaktadır. Bizi İYİ Parti olarak ilgilendiren yürüttüğümüz, paydaşı olduğumuz 6’lı masanın seçtirmek istediği cumhurbaşkanı ve uygulamak istediği hükümet programında neyin olup olmadığıdır. Baştan bu yana bu konuda parti olarak durduğumuz yerde herhangi bir tartışmaya açık bir konu da bulunmamaktadır.” ifadeleriyle cevap vermişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.