PKK sokaklarını yakıp yıkarken Mithat Sancar Fransa’ya böyle seslendi!

PKK sokaklarını yakıp yıkarken Mithat Sancar Fransa’ya böyle seslendi!
Yayınlama: 26.12.2022
A+
A-

PKK terör örgütünün başına bela olduğu Fransa, Paris sokaklarında örgüt yandaşlarının eylemleri sebebi ile zor günler yaşarken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da, “Bir kez daha Fransa yönetimine çağrıda bulunuyoruz; ortada şüpheler var. Fransa yönetimi, samimi bir şekilde bu cinayetleri aydınlatmalıdır.” dedi.

Milli Nizam

Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Daha önce göçmen kampına da saldırdığı öğrenilen Fransız zanlının eylemini bahane eden PKK’lılar Paris sokaklarını savaş alanına çevirirken, HDP’li Mithat Sancar, terör yandaşlarını kışkırtacak açıklamalara imza attı

Sancar, Fransa yönetimine seslendiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Paris’te 3 insanımız katledildi, rahmetle anıyorum. Bir kez daha Fransa yönetimine çağrıda bulunuyoruz; ortada şüpheler var. Fransa yönetimi, samimi bir şekilde bu cinayetleri aydınlatmalıdır. Hangi güçler arkasında var, bu cinayetler nasıl gerçekleşti? Bunları aydınlatın. Bizler bunun takipçisi olacağız. Fransız makamlarına çağrılarımızı yineleyeceğiz, gündemde tutacağız. Bundan önceki bütün iktidarlar gibi Kürt sorununa inkar ve imha politikalarıyla yaklaşan bütün iktidarlar çöktü ve tarihin çöplüğüne gitti. Bu iktidar da bu politikalarda ısrar ettiği için hızla tükeniyor. 30 milyon insan açlık sınırında çalışıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.