Dalgasını geçti, cevabını aldı!

Dalgasını geçti, cevabını aldı!
Yayınlama: 19.01.2024
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay mekiğinin roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Böylelikle Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu başladı. Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözü ‘İstikbal göklerdedir!’ oldu. Bu tarihi olay, sosyal medyada ilginç diyalogları beraberinde getirdi.

Sosyal medya fenomeni Özgür Demirtaş, attığı twitle “Türk Astronot” adımı ile inceden “ti”ye almaya kalkınca, anında cevap aldı:

Özgür Demirtaş’ın, “Bilmediğim için soruyorum: 1) Uzaya gönderilen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı orada Bilimsel bir deney yapacak mı? Veya ilerideki Uzay Çalışmalarımız için yararlı bir şey mi yapacak? 2) Yoksa Dolmuş Parası öder gibi parasını ödeyip yabancı bir şirkete Göndert(t)iriyor muyuz? Birincisi ise güzel. İkincisi ise Pahalıya patlamış Ucuz Propaganda….” şeklindeki twitine cevap gecikmedi.

Üsküdar Üniversitesi’nden,  Biyoteknoloji, Genetik, İmmünoloji, Moleküler Genetik alanındaki çalışmalarıyla ünlü Dr. Cihan Taştan, Özgür Demirtaş‘a ders niteliğindeki bir mesajla cevap verdi:

SEVGİLİ HOCAM 

Sevgili hocam merhabalar, Sizi yakınen takip eden ve objektif bir bilim insanı olduğunuzu çok iyi bildiğim bir hocam olarak, sorunuza şeffaf ve çok açık cevap vermeye çalışacağım. Uzaydaki ilk insanlı Bilim Misyonumuz kapsamında 13 farklı Bilimsel deneyden MESSAGE Bilim Misyonunun Yürütücüsü olarak cevap vermek isterim. Sayın hocam, İnsanlı İlk Bilim Misyonumuz kapsamında Uzay’a çıkacak Alper bey ile 13 Bilim Misyonu ekibi içerisinde onlarca Bilim İnsanı 12 aydan uzun bir süredir çalışmaktayız. Her bilim misyonunda birbirinden farklı Bilimsel çalışmalar, uzayda gerçekleşecek 14 günlük misyon kapsamında tamamlanmayacak aksine uzun süreli birçok deneyin İlk aşamasını başlatmış olacak. Bütün Bilim Misyonu projelerinde yakından şahit olarak

Bilimsel kurulları objektif, kollaboratif ve profesyonel bir şekilde süreçleri yönetmekteler. Klasik projelerden çok farklı olarak her iki ayda bir çalışma raporları ve hazırlıklar konusunda detaylı toplantılar, NASA ve AXİOM ile birçok toplantı gerçekleştirmekteyiz. Özellikle Uzayda gerçekleştireceğimiz Kanser, Genetik ve biyoloji odaklı projemiz için birçok NASA eğitim sürecini ve Bilimsel Kurullarından onaylarımızı alarak sürecin bu anına gece gündüz demeden ulaştık. Gönül rahatlığı ile, objektif bir bilim insanı, tarafsız bir insan olarak diyebilirim, İnsanlı İlk Uzay Misyonumuz sadece bir astronotumuzun Uzaya çıkması için para harcanan bir defalık bir deneme değil. Aksine arkasında 13 Bilimsel deneyi birçok farklı Üniversite ve kurumdan, alanında yıllarca çalışma ve yayınlar yapmış bilim insanları yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor. Toplamda 140 aydan fazla ortak çalışma süreci ve dünyada sayılı ülkelerin yayınlayabileceği Bilimsel yayınlar, teknolojik gelişmeleri içinde barındıracak bir Uzay politikası. Birçok genç bilim insanı yetiştirilecek ve tezler yayınlanacak. MESSAGE Bilim Misyonumuz ile, Türkiye’de Kanser İmmünoterapi alanında Türkiye Tıp Tarihinin ilk Hücresel Genetik Tedavisini gerçekleştiren ve alanında önemli dergilerde yayınlar yapan bilim insanı olarak, ülkemizin Genetik, İmmünoloji, Kanser ve Astrobiyoloji alanında özgün keşifler ile bu çok değerli ilk insanlı Uzay misyonumuzu gerçekleştireceğiz. Son olarak, yaptığımız Message Bilim Misyonunun ilk öncül çalışmalarını 2022 Atina’da

@Cospar_2022 de sunduk”
SEVGİLİ CİHAN HOCA’DAN
 Türk Astronot  adımı ile dalga geçen Özgür Demirtaş,  bu cevap üzerine, “Sevgili Cihan Hoca’dan detaylı bir yanıt var: Okuyalım” paylaşımını yapmakla yetindi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.