Başıboş köpekler kaç çocuğu parçaladı?

Başıboş köpekler kaç çocuğu parçaladı?
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

Başıboş köpek sorunu bir türlü çözülemiyor. Konu hakkında çarpıcı bir habere imza atan Habertürk Muhabiri Bekir Mert korkunç rakamları sıraladı.

Habertürk yayınında konuşan Bekir Mert korkunç rakamları şöyle sıraladı:

“2022 yılında başıboş köpek saldırılarından dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 33. Bunların 9’u çocuk, 7’si de kadın. 2021 yılında ise, 300 binden fazla kişi köpek saldırılarına maruz kaldı. Bunlardan 25’i hayatını kaybetti. 2023’ün ilk altı ayında ise, ölen sayısı 18, bunların 7’si çocuk.”

5199 SAYILI KONUN TÜRKİYE GERÇEKLERİNE UYMUYOR

Başıboş köpek sorunundan dolayı bunca insanımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına rağmen yetkililerin bir türlü çözüm yoluna gitmemesi eleştiriliyor.

Başıboş Köpek Sorunu Platformu Sözcüsü Avukat Devrim Koçak, yasal düzenlemenin Türkiye’nin ihtiyacına cevap vermediğini aksine konunun çözümünü daha da zorlaştırdığını belirttiği değerlendirmesinde, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, UNESCO tarafından yayımlanan Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne yaslandırılıyor ama UNESCO’nun yayımladığı böyle bir vesika yok. Almanya, Hollanda, İsveç gibi ülkelerin örnek gösterilmesi de doğru değil zira orada bu boyutlarda bir sıkıntı yok. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanun, insan ve toplum güvenliği gözönünde bulunularak, Türkiye’nin şartlarına uygun biçimde revize edilmelidir” ifadelerine yer veriyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.