HDP, CHP’li Başarır ve İYİ Partili Türkkan için kurulan Karma Komisyona katılmayacak!

HDP, CHP’li Başarır ve İYİ Partili Türkkan için kurulan Karma Komisyona katılmayacak!
Yayınlama: 11.01.2023
A+
A-

Milli Nizam

CHP’li Ali Mahir Başarır ile İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının görüşüleceği Karma Komisyon Toplantısı’na HDP’nin de katılmayacağı öğrenildi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı mahkemeye gitmesi, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın hakkında da Bingöl’deki esnaf ziyaretinde şehit yakının küfretmesi sebebi ile dokunulmazlıklarının kaldırılması için yarın Karma Komisyon toplantısı düzenlenecek.

HDP yönetiminin de, CHP ve İYİ Parti’den sonra, Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının görüşüleceği Karma Komisyon Toplantısı’na katılmayacağını açıklandı.

Yalnızca AK Parti ve MHP katılacak

Yarın Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının görüşüleceği Karma Komisyona sadece MHP ve AK Partili vekiller katılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nun 11 Ocak’taki toplantısına katılmayacaklarını açıklamışlardı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, komisyona ilişkin açıklamasında, “Bu dosyaların geri çekilip getirilmesinin nedeninin açıklaması gerekiyor” demişti.

İP Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da “Bu bize ve CHP’ye yönelik seçim çalışmasıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.