Kanal İstanbul projesiyle ilgili hükümet kanadından gelen çelişkili açıklamalar tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un “Kanal İstanbul şu an gündemimizde yok” sözlerinden yalnızca bir gün sonra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan sert ve net bir çıkış geldi: “Kanal İstanbul’u kesinlikle yapacağız.”
”Doğru Finasman” Vurgusu!
Abdulkadir Uraloğlu, projeden asla vazgeçilmediğini vurgulayarak “Bugün gündemimizde değil ama günü geldiğinde, doğru finansmanı bulduğumuzda mutlaka yapacağız” dedi. Bu açıklama, hükümetin büyük projelerdeki stratejik tutarsızlığına dair soru işaretlerini artırdı.
Çevre Bakanı Murat Kurum’un “gündem dışı” açıklamasının ardından gelen bu net beyan, hükümet içinde Kanal İstanbul konusunda bir görüş birliği olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Muhalefet ise bu çelişkili açıklamaları “milletle alay etmek” olarak değerlendiriyor.