İstanbul’da hissedilen deprem için ilk açıklama geldi: “Kaçışmayın!”

İstanbul’da hissedilen deprem için ilk açıklama geldi: “Kaçışmayın!”
Yayınlama: 03.05.2025
A+
A-

İstanbul’da gün içinde kısa süreli paniğe yol açan bir deprem hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Marmara Ereğlisi açıkları olarak duyurdu. Sarsıntının büyüklüğü 3.7 olarak kaydedilirken, Kandilli Rasathanesi bu değeri 3.9 olarak açıkladı.

Depreme ilişkin ilk değerlendirme, deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan geldi. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, depremi daha önce yaşanan büyük bir sarsıntının artçısı olarak tanımlayan Ercan, paniğe kapılacak bir durum olmadığını vurguladı.

“Kaçışmaya Gerek Yok”

Prof. Dr. Ercan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Silivri açıklarında M6,2’lik deprem odağının bu kez batıda, M.Ereğlisi yönünde M4,0 en küçük boyutta deprem oldu. Sönümlenen Ana depremin artçısı. Her şey olağan, kaçışmaya gerek yok.”

Uzmanlar, Marmara hattında bu tür küçük çaplı depremlerin olağan olduğunu belirtirken, olası büyük Marmara depremine karşı hazırlıklı olunması gerektiği yönündeki uyarılarını da sürdürüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.