Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay ve Eski Başkan Soner Çetin Tutuklandı

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay ve Eski Başkan Soner Çetin Tutuklandı
Yayınlama: 23.10.2026
A+
A-

Adana Çukurova Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden, mevcut Belediye Başkanı Emrah Kozay ve eski Başkan Soner Çetin’in de aralarında bulunduğu 34 kişi tutuklandı.

​Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Çukurova Belediyesi’ndeki ihale, doğrudan temin ve rüşvet iddialarına yönelik başlatılan soruşturmada adli süreç tamamlandı.

​BAŞKAN KOZAY VE ÇETİN CEZAEVİNDE

​Belediyedeki usulsüzlük iddiaları kapsamında 19 Ekim’de gözaltına alınan şüpheliler, İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 49 şüpheliden; aralarında mevcut Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, bir önceki dönem belediye başkanı Soner Çetin ve 3 belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 34 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

​İHALE VE RÜŞVET İDDİALARI SORUŞTURULUYOR

​Soruşturma dosyasında, belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı, doğrudan teminlerde kanun istismarlarının bulunduğu, hak ediş ödemeleri karşılığında rüşvet alındığı ve bazı personelin fiilen çalışmadığı halde maaş aldığı yönündeki iddialar yer alıyor. 3 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı raporlar doğrultusunda “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından yürütülen soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.