Fon Soruşturmasında Rekor İade!

Fon Soruşturmasında Rekor İade!
Yayınlama: 24.10.2026
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen dev fon soruşturmasında Astor Enerji’nin ana hissedarları Feridun Geçgel ve Enver Geçgel, TMSF bünyesindeki gönüllü iade hesabına toplam 5 milyar TL yatırdı. Ödemenin ardından Başsavcılık, iki iş insanının mal varlıkları üzerindeki tedbir ve dondurma kararlarını kaldırdı.

​Türkiye gündemini sarsan fon krizine ilişkin yürütülen soruşturmada haksız kazançların geri alınmasına yönelik kurulan mekanizma kapsamında tarihi büyüklükte bir ödeme yapıldı.

​TMSF’NİN GÖNÜLLÜ İADE HESABINA 5 MİLYAR TL

​Soruşturma kapsamında mal varlıklarına tedbir konulan Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Enver Geçgel, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde oluşturulan gönüllü iade hesabına toplam 5 milyar lira aktardı. Bu tutar, yürütülen soruşturma süresince tek seferde yapılan en yüksek gönüllü iade miktarı olarak kayıtlara geçti.

​ASTOR ENERJİ’DEN KAP’A TEDBİR AÇIKLAMASI

​5 milyar liralık ödemenin ardından Astor Enerji, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı özel durum açıklamasıyla gelişmeyi duyurdu. Şirket açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında ana hissedarlar Feridun Geçgel ve Enver Geçgel hakkındaki mal varlığı tedbirleri ve dondurma kararlarının 23 Ekim itibarıyla kaldırıldığı bildirildi.

​PASAPORT VE YURT DIŞI YASAKLARI BİLİNMİYOR

​Eylül ayında başlayan soruşturmada Astor Enerji’nin şirket tedbirleri daha önce kaldırılmış ancak gerçek kişi olan hissedarların mal varlıkları dondurulmuş, pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. KAP’a yapılan açıklamada mal varlığı tedbirlerinin kalktığı ifade edilirken, hissedarların yurt dışı çıkış yasaklarının devam edip etmediğine dair bir bilgiye yer verilmedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.