Mehmet Şimşek ekonominin başına mı getirilecek? Yiğit Bulut’tan Reuters’ın iddiasına açıklama

Mehmet Şimşek ekonominin başına mı getirilecek? Yiğit Bulut’tan Reuters’ın iddiasına açıklama
Yayınlama: 17.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Reuters’ın ortaya attığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonominin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i getirme ve ekonomi modelini değiştirme iddiasını yalanladı.

Milli Nizam

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, AK Parti hükümetinin ekonomide değişiklik yapacağına dair bir takım iddialar ortaya attı. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi politikalarında eskiye dönüş yapacağı ve ekonominin başına da Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek’i getirmeyi planladığı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut Reuters’ın iddiasını yalanlayan bir açıklama yaptı.

Bulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, manipülasyon yapıldığını ve kötü niyetin olduğunu belirtti.

Bulut mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Dostlar, Her fırsatta Türkiye aleyhine haber yapmak ve özellikle kafa karışıklığına yol açmak adına haberler kurgulayan Reuters, yine bir skandala imza atmış ve Parti beyannamelerini elde ettiği iması yaparak, başarıyla uygulanan mimarının ve uygulayıcısının bizzat Sn. CUMHURBAŞKANIMIZ olduğu “TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ”nin terk edileceğini ve eski tip ortodoks “faiz yükselt” modeline geri dönülerek “küresel emperyal kurumlara” uyma taahhüdüne girileceğini iddia etmiş.

Amerika’daki gelişmeler ve tartışmalar Ortodoks neo liberal modellerin çöktüğünü ortaya koyarken, faiz yükseltmenin bir araç olmadığı kanıtlanırken, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ORTAYA KOYDUĞU MODELİN “eskiye dönüş amacıyla” terk edileceğini iddia etmek külliyen yalan, manipülasyona yönelik bir adım ve kötü niyettir”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.