Brezilya’dan yakalanmadan Mersin’e getirildi! Emniyet’ten kaçmadı

Brezilya’dan yakalanmadan Mersin’e getirildi! Emniyet’ten kaçmadı
Yayınlama: 13.09.2026
A+
A-

Emniyet güçlerinin iğneyle kuyu kazar gibi yürüttüğü takip sonucunda, Brezilya’dan Mersin Limanı’na demir atan bir kuru yük gemisinin su altındaki gizli bölmesinden devasa miktarda uyuşturucu ele geçirildi; zehir tacirlerine suçüstü yapıldı.

DALGIÇ POLİSLER DEVREDE

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen narkotik ve istihbarat ekipleri, uluslararası sevkiyat şüphesiyle Brezilya’dan gelen bir kuru yük gemisini yakın markaja aldı. Şüphelilerin maddeyi dalgıçlar vasıtasıyla su altından çıkaracağını tespit eden emniyet, operasyona Su Altı Grup Amirliği’ni de dahil etti.

MİLYARLIK KOKAİN ZULASI

Dalgıç polislerin geminin dış alt gövdesinde gerçekleştirdiği titiz aramalarda, motorun soğutma suyu bölümüne ustalıkla gizlenmiş 12 paket bulundu. Zulanın içerisinden piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyar lirayı bulan tam 350 kilogram kokain ile birlikte, çıkarma işleminde kullanılacak dalış ekipmanları ve su altı skuteri ele geçirildi.

DOKUZ ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Dev uyuşturucu sevkiyatını organize eden ve limanda teslim almayı planlayan 9 şüpheli şahıs kıskıvrak yakalandı. Haklarında “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan adli işlem başlatılan zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürülürken olayla ilgili soruşturma derinleştirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.