15 Temmuz Destanı yurt içi ve yurt dışında anılacak!

15 Temmuz Destanı yurt içi ve yurt dışında anılacak!
Yayınlama: 12.07.2023
A+
A-

Bu sene 15 Temmuz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın çalışmaları ile Türkiye’de ve dünyadaki 6 ülkede “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temasıyla anılarak yaşanan kahramanlıklar yad edilecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamalara göre hain darbe girişimini durdurmak için canlarını siper eden kahramanların anılarını hatırlatan bu etkinlikler kahramanlarımızın ve milletimizin iradesini öne çıkaracak. 15 Temmuz Destanı Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde anılacak.

 

Kahramanlık hikayeleri yurt dışına taşınacak

15 Temmuz Destanı yaşatılmak adına yurt dışında da gösterime sunulacak. İletişim Başkanlığı temsilcilikleri aracılığıyla “Victory of Democracy” ve “Heroes of Türkiye Century” sloganları yurt dışında kullanılacak.

 

Etkinlikler Türkiye’nin her yerinde

Etkinlikler Türkiye’deki birçok büyük şehirden de dev ekranlardan açık hava sergileri düzenlenecek. İstanbul Haydarpaşa ve Galata’da gerçekleştirilecek mapping gösterimlerinde 15 Temmuz ruhu tekrardan diriltilecek. Ankara Kızılay Meydanı, İzmir Konak Gündoğdu Meydanı, İstanbul Bakırköy ve Üsküdar Meydanlarına yerleştirilecek üç boyutlu LED kulelerle kahramanlarının mücadeleleri aktarılacak. İstanbul Taksim Meydanı’nda kurulacak deneyim alanı ile de 3 boyutlu ekranlarda 15 Temmuz mücadelesi anlatılacak.

 

Büyük Destan 6 ülkede panelle anlatılacak

Türk demokrasisini hedef alan hain darbe girişiminin destansı bir direnişle geri püskürtüldüğü “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”ne ve milletin destanına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla İletişim Başkanlığınca 6 ülkede panel serisi düzenlenecek. Panellerde hainlerin alçak girişimlerine engel olmak için canlarını ve mallarını gözünü bile kırpmadan feda eden aziz kahramanların onurlu mücadeleleri, panelistlerin farklı bakış açılarıyla ele alınacak.

 

FETÖ, Times Meydanı’nda anlatılacak

FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in sığındığı Amerika’da ise hain darbe girişiminde Fetullahçı Terör Örgütü’nün faaliyetleri New York Times Meydanı’nda i LED ekranlarında İngilizce sunumlarla gösterilecek.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.