ABD basınından flaş iddia! Rusya barış için masaya oturdu!

ABD basınından flaş iddia! Rusya barış için masaya oturdu!
Yayınlama: 07.07.2023
A+
A-

Bir grup eski üst düzey ABD ulusal güvenlik yetkilisi ve Rus yetkilisi New York’ta gizlice görüştü. Beyaz Saray iddiaları yalanlamadı.

ABD’li ve Rus bir grup üst düzey yetkilinin, Ukrayna-Rusya savaşı hakkında müzakere aşamalarını konuşmak üzere bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yetkililer iddiaları yalanlamayarak gündemi daha da alevlendirdi.

 

NBC News’in gizli kaynaklarına dayandırdığı haberinde, “Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı sona erdirmek ve potansiyel müzakerelere zemin hazırlamak için” bir grup eski üst düzey ABD ulusal ve Rus güvenlik yetkilisinin New York’ta görüştüğü belirtildi.

 

Nisan ayında yapıldığı iddia edilen görüşmede, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un New York’ta ABD’deki yetkililerle bir saat görüştüğü, ABD düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyinin (CFR) eski başkanı Richard Hasss, eski Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Charles Kupchan ve Rusya Uzmanı Thomas Graham’ın da söz konusu toplantıda bulunduğu iddia edildi.

 

Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, ABD Başkanı Joe Biden’ın Güney Carolina’daki programı için seyahat ettiği uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Söz konusu iddia ile ilgili Bates, “Yönetimin bir üyesi olmayan sivil vatandaşlar adına konuşmayacağım.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.