Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç’e taviz yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç’e taviz yok!
Yayınlama: 07.07.2023
A+
A-

Millî Savunma Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili konuştu. İsveç’in teröre destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. İsveç’in NATO üyeliğine yönelik mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröre kucak açanlara destek vermeyiz” dedi.

 

“Türkiye, sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebilir?”

İsveç’in terör örgütü ile arasına mesafe koymadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşma sağlanması için karşılıklı güven olması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Terörle demokrasi, terörle güvenlik, terörle insanlık yan yana duramaz. İttifakın özü karşılıklı güven ve dayanışma ikliminin tesisidir. Bu olmadan diğer konuları konuşmanın bir anlamı yoktur. Bize tavsiyede bulunanlar öncelikle şu sorulara açık yüreklilikle cevap vermelidir. Türkiye, sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebilir? Terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayan bir devlet NATO’ya nasıl katkı yapabilir? Terörizmle mücadele etmeyenler ittifakın hasımlarıyla nasıl mücadele edebilir?”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.