Gazze ölüme mahkum edildi!

Gazze ölüme mahkum edildi!
Yayınlama: 16.01.2026
A+
A-

Gazze’de insani kriz derinleşiyor; kıtlık ve yardım engelleri nedeniyle binlerce sivil ölüm tehdidi altında, uluslararası uyarılara rağmen sessizlik hakim.

Gazze, yalnızca bombaların değil, aynı zamanda açlık, kuşatma ve dünyanın suskunluğunun pençesinde ölümle yüzleşiyor. Dünya Doktorları Örgütü Başkanı Jean-François Corty, Yeni Şafak’a verdiği demeçte, on binlerce sivilin hayatını kaybettiği, sağlık sisteminin çöktüğü ve insani yardımların bilinçli şekilde engellendiği Gazze’nin artık yaşanamaz hale getirildiğini vurguladı. Corty, uluslararası kurumların soykırım uyarılarına rağmen küresel aktörlerin etkili adım atmadığını belirterek, kıtlığın açıkça bir savaş silahı olarak kullanıldığını ifade etti.

İNSANİ YARDIM KURULUŞLARINI SINIR DIŞI EDİYOR

Sağlık hizmetlerine erişimin neredeyse tamamen durduğunu belirten Corty, “Bugün hâlâ 4 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 20 bin yaralı ve hasta, tedavi görebilmek için tahliye edilemiyor” diye konuştu. Corty, kendi ülkesinde kamuoyunu bilgilendirmek için çalışmalar yürüttüğünü ekleyerek, “Bugün İsrail makamları, Médecins du Monde ve Médecins Sans Frontières dâhil olmak üzere onlarca uluslararası insani yardım kuruluşunun sınır dışı edilmesini duyuruyor” dedi. Aynı süreçte farklı yapıların teşvik edildiğine dikkat çeken Corty, “Buna karşılık, Trump ve İsrail makamları tarafından taşınan sömürgeci anlatıyla uyumlu Amerikan Evanjelik örgütlerinin gelişini teşvik ediyorlar” dedi. BM’nin Gazze’de kıtlık tespit ettiğini ve bu durumun İsrail makamlarının insani yardımı engellemesinin bir sonucu olduğunu belirten Corty, böylesi bir durumun küresel ölçekte savaş zamanlarında nadiren görüldüğünü vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.