İsrail soykırımına yenilerini ekleme planında!

İsrail soykırımına yenilerini ekleme planında!
Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-

İsrailli Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması durumunda bile Lübnan’a saldırıların devam edeceğini belirterek,

“Eğer Hizbullah güneyde ateşkes sağlandığında bizim de kendisine karşı ateşi keseceğimizi düşünüyorsa büyük bir yanılgı içindedir” dedi.

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına aralıksız devam ederken, bölgedeki ateşkes çalışmaları da sürüyor.

İsrailli Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’de ateşkes sağlansa bile İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırılarına devam edeceğini söyledi.

“Eğer Hizbullah güneyde ateşkes sağlandığında bizim de kendisine karşı ateşi keseceğimizi düşünüyorsa büyük bir yanılgı içindedir” diyen Gallant,

“Açıkça söylüyorum, bölge sakinlerinin güvenle kuzeye dönebileceği bir duruma gelmediğimiz sürece durmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Biden, Ürdün’de ölen 3 ABD askeri için düzenlenen törene katıldı’

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’deki dron saldırısında hayatını kaybeden 3 ABD askerinin cenazelerinin ülkeye getirilmesinin ardından Delaware eyaletindeki hava kuvvetleri üssünde düzenlenen askeri törene katıldı.

Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında ölen 3 ABD askerinin cenazeleri ülkelerine getirildi. Delaware eyaletindeki Dover Hava Kuvvetleri Üssü’ne getirilen cenazeler için düzenlenen törende ABD Başkanı Joe Biden da hazır bulundu.

ABD Hava Kuvvetleri tarafından “cenazelerin onurlu nakli” olarak adlandırılan törende, Biden ve eşi Jill Biden önce uçağın kargo bölümündeki bayrağa sarılı tabutların önüne gelerek saygı duruşunda bulundu.

Törende Biden’a ayrıca Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Genelkurmay Başkanı Hava Kuvvetleri Generali Charles Q. Brown da eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.