İşgalci İsrail Gazze’yi ablukaya alıyor

İşgalci İsrail Gazze’yi ablukaya alıyor
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma devam ederken, İsrail’den önemli bir açıklama geldi. İsrail, Gazze sınırındaki yerleşim yerlerinde kontrolü sağladığını duyurdu.

Hamas’ın başlattığı saldırıların üçüncü gününde İsrail’den önemli bir açıklama geldi. İsrail ordusu, ülkenin güneyinde kontrolü sağladığını duyurdu. Ancak, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim birimlerinde hala Filistinli silahlı grupların bulunabileceğini belirtti.

Gazze abluka altında

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi çevresindeki İsrail yerleşim bölgelerinde kontrolün sağlandığını ve şu anda herhangi bir çatışmanın olmadığını, ancak bölgede hala Filistinli silahlı grupların bulunabileceğini belirtti. Hagari, İsrail ordusunun Gazze sınırını olası sızma girişimlerine karşı tanklar, helikopterler ve askeri hava araçlarıyla koruyacağını ifade etti. Ayrıca, İsrail güçlerinin Filistinli silahlı kişilerle çatışmanın şu anda “sınırlı” olduğunu bildirdi.

Hagari, Gazze Şeridi çevresindeki 24 yerleşim yerinden 15’inin tahliye edildiğini ve gün boyunca tahliyenin devam edeceğini söyledi. Ancak, bölgedeki en büyük kentlerden biri olan Sderot’un tahliye edilmeyeceğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.