İsrail ordusunda kilit görevlerde bulunan 161 asker görevinden istifa etti!

İsrail ordusunda kilit görevlerde bulunan 161 asker görevinden istifa etti!
Yayınlama: 19.07.2023
A+
A-

İsrail’de yargı reformuna yönelik protestolar büyümeye devam ediyor. İsrail Hava Kuvvetleri’nde aralarında tuğgeneral ve albaylarında olduğu 161 yedek asker görevi bırakarak yargı reformunu protesto etti. Başkent Tel-Aviv’de ise binlerce insan sokağa çıkarak hükümeti protesto etmeye devam ediyor.

Yargı reformuna yönelik protestolara İsrail Hava Kuvvetler’i mensubu 161 askerden de destek geldi. Aralarında tuğgeneral ve albayların da bulunduğu 161 asker yargı reformunu protesto ederek istifa etti. Askerlerin yayımladıkları açıklamalarda görevlerini, tartışmalı yargı reformundaki önemli bir yasa tasarısının ilk okumasının meclisten geçmesi nedeniyle bıraktıklarını açıkladı.

 

İstifa edenlerin arasında üst düzey rütbeliler de var

Yedek askerler arasında, hava kuvvetleri harekat karargahında personel olarak görev yapan iki tuğgeneral ve çok sayıda albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, insansız hava aracı operatörü, istihbarat görevlileri yer alıyor.

 

Protestocular Netanyahu’nun konutuna yürüdü

Yargı reformu karşıtı yaklaşık bin kişi, Kudüs’te bulunan Başbakan Benjamin Netanyahu’nun konutuna yürüdü. Protestocular ellerinde İsrail bayrakları taşıyarak, sık sık demokrasi yanlısı sloganlar attı. Polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.