İsveç kararının ardından Rusya’dan ilk açıklama!

İsveç kararının ardından Rusya’dan ilk açıklama!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, İsveç’in NATO’ya katılım başvurusunu Türkiye’nin onaylamasının ardından söz konusu kararı değerlendirdi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zakharova Türkiye’nin İsveç ile ilgili verdiği karara Rusya’nın nasıl bir tavır aldığı yönünde değerlendirmelerde bulundu. Zakharova, “Moskova Ankara ile ilişkilerini geliştirmekte istekli. Türkiye’nin NATO’ya yükümlülükleri var bu konuda yanılgı içinde değiliz.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye İsveç’e yeşil ışık yakmıştı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’la dün bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in NATO’ya katılım başvurusunu kabul etmişti. Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı belirtildi.

 

“Türkiye NATO ittifakının üyesi bunu asla unutmadık”

Maria Zakharova, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu ve buna göre sorumluluk almasını hatırlatarak, “Türkiye NATO ittifakının üyesidir. Bunu asla unutmadık. Her şeyi yapılan eylemler temelinde değerlendiriyor, buna göre sonuçlar çıkarıyoruz” dedi.

 

“İlişkilerimizi geliştirmek istiyoruz“

Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri son haftalarda gel gitli bir haldeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç hamlesi Rusya’yı yeni hesaplara itti. Kremlin yaptığı açıklamada, “İsveç’in NATO üyeliği hakkında Türkiye’nin NATO’ya karşı yükümlülükleri var, bunu anlıyoruz. Türkiye’yle görüş ayrılıklarımız olsa da ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.