Papa Francis LGBT’li sapıkların yüreğine su serpti!

Papa Francis LGBT’li sapıkların yüreğine su serpti!
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-

Papa Francis’in, İtalya’da yaşayan LGBT’li bir sapığa “Tanrı bizi olduğumuz gibi seviyor” demesinin üzerine LGBT lobisine açıktan destek verdiği anlaşıldı.

Papa Francis, önümüzdeki hafta Portekiz’de katılım sağlayacağı Katolik gençlik festivali öncesinde düzenlenen bir podcast’te gençlerden gelen mesajlara çeşitli yanıtlar verdi.

Papa, İtalyan bir LGBT’li sapıktan gelen, ahlaksız evlilikler konusundaki tutumu hakkındaki bir soruya, “Tanrı bizi olduğumuz gibi seviyor” dedi.

 

LGBT’li sapıkların yüreğine su serpti

Papa, LGBT’li sapıkların vicdani olarak yara almadan insanların maneviyatına ve aile yaşantısına daha rahat zarar vermesi için kendi adına fetva vererek, “Tanrı her zaman bizimle birlikte yürür… Günahkâr olsak bile bize yardım etmek için yaklaşır. Tanrı bizi olduğumuz gibi sever. Bu Tanrı’nın çılgın sevgisidir” ifadelerini kullandı.

 

Papa daha önce de ahlaksızlığa çanak tutmuştu

Papa Francis’in LGBT topluluğu ve eşcinsel evlilikler konusundaki tutumu, 2013 yılında Roma Katolik Kilisesi’nin lideri olmasından bu yana ilgi çeken ve tartışılan bir konu olmuştur.

Papa Francis 2021 yılında, Katolik Kilisesi’nin eşcinsel birliktelikleri kutsayamayacağını çünkü “Tanrı’nın günahı kutsayamayacağına” inanıldığını iddia eden bir Vatikan belgesinin yayınlanmasına izin verdi.

Papa, o dönemde Associated Press’e verdiği bir röportajda, eşcinselliği suç sayan yasaların “adaletsiz” olduğunu ve “eşcinsel olmanın bir suç olmadığını” söylemişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.