Vilnius Zirvesi’nden ortak bildiri yayınladı. İşte o kritik mesaj!

Vilnius Zirvesi’nden ortak bildiri yayınladı. İşte o kritik mesaj!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

Litvanya’nın Vilnius kentinde yapılan NATO Zirvesi’nin ardından bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiride terörizle topyekün mücadele mesajı verildi. Terörizm ve bağlantıları şartsız bir şekilde reddedilecek ve mümkün olan en güçlü şekilde terörle mücadele edilecek.

 

Litvanya’nın Vilnius kentinde yapılan NATO Zirvesi tüm dünyanın ilgi odağı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı zirveye Avustralya, İsveç, Güney Kore,  Yeni Zelanda ve Japonya liderleri de katıldı. İsveç’in NATO üyeliği, NATO ittifakın yeni askeri planları ile Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum konuşuldu. Zirveden ortak bildiri yayınlandı. Yayınlanan ortak bildiride terörle mücadele konusunda kararlı adımlar atılacağı mesajı verildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’e yaklaşımı takdir edildi

Dün yapılan Türkiye, İsveç ve NATO zirvesinde İsveç’in, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine aktif destek vereceği belirtilmişti. NATO Vilnius Zirvesi Bildirisinde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson arasında varılan anlaşmanın memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

 

Terörizme karşı müşterek adımlar

Bildiride ayrıca, terörizmin her türlüsüne karşı mücadele edilmesinin ortak savunma için hayati olduğu belirtildi. Terörizm koşul gözetmeksizin reddedildi ve mümkün olan en güçlü şekilde kınandı.

 

Ukrayna’nın geleceği NATO’dadır

NATO’nun Vilnius Zirvesi Bildirisi’nde Ukrayna’nın üyeliğine de yer verildi. Ukrayna’nın kendi güvenlik düzenlemelerini seçme hakkının tamamen desteklendiği belirtilen açıklamada, “Ukrayna’nın geleceği NATO’dadır.” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.