Emekliye seyyanen zam var mı?

Emekliye seyyanen zam var mı?
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Emekliler, iktidardan seyyanen zam bekliyor. Kulislerde, iktidarın emeklilere, yerel seçime kısa bir süre kala seyyanen zam vereceği dile getiriliyor. Emeklilere seyyanen zam miktarının ise 5 bin lira olacağı dile getiriliyor.

Sosyal medyada, #16MilyonEmekliSesleniyor tagını açan emekliler, şu mesajları veriyor:

“Emekliden aldığınızı; sadaka niyetine sosyal yardım mahiyetinde emekliye geri veremezsiniz… Emekliler geçinemiyoruz.”

“Emekliler yılında emekliye bir müjde?”!

“Emekliler geçinemiyor. Bırakın geçinmeyi, yaşayamıyor!”

 

 

Büyük mağduriyet yaşayan emekliler, yüzde 49.25’lik maaş artışının bu şartlarda anlam ifade etmediğini, durumlarının bir ölçüde düzelmesi için seyyanen zam verilmesinin şart olduğunu söylüyor.

EMEKLİLER: AYLIK BAĞLAMA ORANLARI ARASINDA FARK OLMAMALI 

Emekliler, aylık bağlama oranlarında emeklilik yılı itibarı ile fark olmaması gerektiğini söylüyor.

Birçok emekli, maaş artısının yüzde 49.25’e çıkartılmasına rağmen, kök maaş uygulamasından dolayı maaşlarının 10 bin lirada kaldığını belirtiyor.

Sosyal medya paylaşımlarında emekli vatandaşların talepleri şöyle dile getirildi:

“Temmuz’da memurlara yapılan ve arkasından 16 milyon emekliye verilen 8.077 TL seyyanen zam , günümüz koşullarına göre SGK emeklisine ve memur emeklisine de verilmeli. Emeklilerin maaş artışları daha ellerine geçmeden eridi. Seyyanen Zam, emekli maaşları için geçici çözüm. Emekli meselesinin kalıcı çözümü ise İntibak düzenlemesinden geçiyor. 2000 öncesi emekli olanlarla, daha sonra emekli olanlar arasında aylık bağlama oranları farklarından dolayı uçurum var. Emekli maaşları arasında eşitliğin sağlanması son derece önemli. Emekli maaşına sürekli olarak zam yapmaktan değil,  Aylık Bağlamı Oranı (ABO) eşitliğini sağlamaktan geçiyor çözüm.”

Büyük mağduriyet yaşayan emekliler, yüzde 49.25’lik maaş artışının bu şartlarda anlam ifade etmediğini, durumlarının bir ölçüde düzelmesi için seyyanen zam verilmesinin şart olduğunu söylüyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaş farkları yattı mı, ek zamlı maaş farkı ne zaman yatırılacak? Bakan Işıkhan SSK-Bağkur maaş farkı ödeme tarihlerini açıkladı - 2

Emekliler, maaş zam farklarını almak için de bekliyor.

Emekli maaş farkları için heyecanlı bekleyiş. devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye ek zam tutarını açıkladı ve tüm emeklilere yüzde 49,25 zam yapılacağını belirtmişti. Gelen müjdeli haber sonrasında ise SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri, yapılan ek zam sonrasında maaş farklarının ödeneceği tarihi sorgularken bir yandan da gözler Resmi Gazete’ye çevrilmişti. Emeklilerin beklediği en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ek zam yapılmasını öngören çalışma Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakan Vedat Işıkhan tarafından ise zamlı maaş farklarının ödeneceği tarih duyuruldu. Peki, emekli maaş farkları yattı mı, ek zam farkı ne zaman yatırılacak?

mekliye ek zam maaş farklarının ödeneceği tarihler belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan‘ın sosyal medya hesabından yaptığı duyuru şöyle:

“Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız.

Ödemeler;

SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.