Mehmet Şimşek’ten enflasyon açıklaması: Mayıs’ta zirveyi görecek, 2026’da tek haneye düşecek!

Mehmet Şimşek’ten enflasyon açıklaması: Mayıs’ta zirveyi görecek, 2026’da tek haneye düşecek!
Yayınlama: 04.05.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “2026 yılında biz tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız. Uzun bir yolculuk ama başaracağız.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’nde konuştu. Şimşek, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesine ilişkin açıklama yaptı.

‘En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı’

Fiyat istikrarının önemine vurgu yapan Şimşek, “Bizim en büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Yani enflasyonun tek haneye düşürülmesi, mali disiplin ve tabiki yapısal dönüşüm. Yapısal dönüşümden kastettiğimiz yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve sanayide dönüşüm. Bütün bunlar bize daha yüksek sürdürülebilir büyüme imkanını artıracak.” ifadelerini kullandı.

Zirveyi gördükten sonra düşecek’
“Türkiye’nin enflasyonu maalesef oldukça yüksek” diyen Mehmet Şimşek, “Mayıs ayında yüzde 70’in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız. Daha sonra uygulamaya koyduğumuz programla birlikte enflasyon hızlı bir şekilde düşecek ve 2026 yılında biz tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız. Uzun bir yolculuk ama başaracağız. Çünkü iyi bir programımız var.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.