TÜRK-İŞ Başkanı Atalay’dan Bakan Bilgin’e yalanlama!

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay’dan Bakan Bilgin’e yalanlama!
Yayınlama: 28.12.2022
A+
A-

Milli Nizam

Habertürk TV canlı yayınında konuşan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, 2023 yılı asgari ücreti için yapılan görüşmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Görüştüğümüz sendika başkanları asgari ücretin 8 bin lirayı geçmemesini istedi.” sözlerini yalanlayan Atalay, “Ne benim ne benim arkadaşlarımın arasında 8 bin lira mevzu oldu. Ben komisyonu 6 kez topladım, yönetimle her gün beraber olduk.” dedi.

Taleplerinin en az 9 bin lira olduğunu hatırlatan Atalay, “Sayın Bakanımız ayın 20’sinde beni bakanlığa davet etti. Sayın Bakan ve TİSK Başkanı oradaydı. Sayın Bakan’a TÜRK-İŞ’in talebinin 9 bin lira olduğunu, bu rakamın altında olursa masada olmayacağımızı ifade ettim. Sonra sayın Bakan’ın televizyonda konuşması oldu. Ben bu 8 bin lira meselesini kimin konuştuğunu bilmiyorum. Bu meselenin konuşulacak tarafı yok.” ifadelerini kullandı.

Ergün Atalay sözlerini şöyle tamamladı:

Bu işi Türkiye’de en iyi TÜRK-İŞ biliyor. Burada TÜRK-İŞ rakam söyler, yakın bir ücreti imzalarız. Ben ayın 1’ine kadar asgari ücretle ilgili bir şey konuşmadım. 4 aydır siyasiler konuşuyordu asgari ücreti, isim vermeye gerek yok.

Her yerde ifade ediyorum, “Asgari ücreti konuştuğumuz zaman ev kiralarına, marketlerine zam geliyor. Bunu konuşma zamanı aralık ayı başıdır” dedim. Ayın birinde gıda enflasyonu yüzde 138 oldu. Komisyonu tespit ettik. Ayın 1’inden sonra basın toplantısı yaptık. Dedim ki, “Açlık sınırının üstünü konuşacağız”.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.