Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaşta kaç Rus askerinin öldüğünü açıkladı!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaşta kaç Rus askerinin öldüğünü açıkladı!
Yayınlama: 20.12.2022
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’daki çatışmaların 1300 kilometrelik cephe hattında sürdüğünü belirterek, 99 binden fazla Rus askerinin öldüğünü söyledi.

Milli Nizam

24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşında sıcak çatışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Savaşın gidişatıyla ilgili uluslararası kamuoyuna sık sık mesajlar gönderen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından halkına seslendi.

“Çatışmalar 1300 kilometrelik cephe hattında sürüyor”

Rusya ile devam eden savaşın en sıcak noktasının Bahmut şehrinde olduğunu bildiren Zelenskiy, aktif çatışmaların 1300 kilometrelik cephe hattında sürdüğünü söyledi.

“99 binden fazla Rus askeri öldü”

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik İran’a ait İHA’larla yaptığı saldırılarda 30 insansız hava aracının imha edildiğini açıklayan Zelenskiy, “İran ile Rusya sivillere yönelik terör saldırıları düzenliyor.” şeklinde konuştu.

İki ülke arasında yaşanan savaşta 99 binden fazla Rus askerinin öldüğünü ileri süren Zelenskiy, “Bu sayı bir gün sonra 100 bine yaklaşabilir. Ne için? Moskova’da kimsenin bir cevabı yok ve olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.