Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Ankara’da skandal sözler: Soykırımın suçlusu bakın kimmiş?

Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Ankara’da skandal sözler: Soykırımın suçlusu bakın kimmiş?
Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısı yapan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gazze ile ilgili yaptığı açıklamada İsrail’in uyguladığı soykırımı görmezden gelerek, “7 Ekim saldırısı olmasaydı Ortadoğu’daki bu savaş olmazdı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i Beştepe’de resmi törenle karşıladı. İki lider, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Çabamızı artırarak sürdüreceğiz”
“Gazze’deki zulümlerin son bulması çağrımızı tekrarladım.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in saldırıları devam ettiği müddetçe bölgesel küresel barışa yönelik tehditler arıyor. İsrail-İran arasındaki gerilim bunu en çarpıcı örneğidir. Bundan sonra da ateşkesin sağlanmasına yönelik çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“7 Ekim saldırısı olmasaydı Ortadoğu’daki bu savaş olmazdı.”
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ise şöyle konuştu: “İki ülke olarak birbirimiz için vazgeçilmeziz. Ortak çözümler bulmalıyız. Kıbrıs ve Ukrayna konusu da ele aldık. 7 Ekim saldırısı olmasaydı Ortadoğu’daki bu savaş olmazdı. Filistinliler için siyasi bir perspektif olmalı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.