Yeni yılın ilk gününde Ankara’nın önemli bir bölümünde su mesaisi yaşanıyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, şehrin 5 büyük ilçesinde planlı ve arıza kaynaklı su kesintilerine gidildiğini duyurdu.
İdarenin internet sitesinden yapılan açıklamada, kentteki su kaynakları üzerindeki yükün arttığına dikkat çekilerek, bu durumun zaman zaman bölgesel basınç düşüklüklerine ve zorunlu kesintilere neden olduğu belirtildi.
Kesintinin ana gövdesini, kentin en önemli su kaynağı olan Çamlıdere Barajı’ndaki çalışmalar oluşturuyor. ASKİ, barajın su alma yapısında kente verilen su arzını artırmaya yönelik kritik bir çalışma yürütüyor.
Bu çalışma kapsamında; Kahramankazan, Keçiören, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinin bazı mahalle ve caddelerine su verilemeyecek.
Vatandaşların tedbir alması için kesinti saatleri de paylaşıldı:
Kahramankazan: Kesinti bugün saat 17.30’a kadar sürecek.
Keçiören, Yenimahalle ve Pursaklar: Bu üç ilçedeki ilgili bölgelerde su kesintisi gece saat 23.55’e kadar devam edecek.
Öte yandan Polatlı ilçesindeki durumun ise diğer 4 ilçeden farklı olduğu bildirildi. Polatlı’daki bir dağıtım şebeke hattında meydana gelen ani arıza nedeniyle, Esentepe ve Şentepe mahallelerinin bir bölümüne saat 16.00’ya kadar su verilemeyeceği vurgulandı.
ASKİ yetkilileri, çalışmaların planlanan saatlerden önce tamamlanması halinde suların daha erken verilebileceğini belirtti.