MİT’in FETÖ’ye yönelik 9 ilde düzenlediği operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Hakmar market zinciri ve Tatbak tatlıcıya kayyum atandı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik İstanbul merkezli dokuz ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile iş birliği içinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında aralarında iş insanlarının da bulunduğu toplam 26 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonun merkezinde ise kamuoyunda tanınan iki önemli ticari marka yer aldı: Türkiye genelinde yaklaşık 800 şubesi bulunan HAKMAR market zinciri ve İstanbul’daki köklü tatlıcı zinciri Tatbak. Her iki markanın sahibi Z.D., örgütün yurt dışı yapılanmasından aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye’deki FETÖ mensuplarına düzenli olarak para transferi yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.
Z.D.’nin yanı sıra, daha önce emniyet teşkilatından ihraç edilen polis memuru C.G. ve örgütle maddi ilişkisi tespit edilen 24 kişi daha şafak vakti yapılan baskınlarla yakalandı. Zanlıların tamamı, “terör örgütüne üye olmak” ve “terörizmin finansmanı” suçlamalarıyla gözaltına alındı.
Z.D.’nin ikametinde yapılan aramalarda, örgütsel içerikli dokümanlar, dijital materyaller ve bazı şifreli belgeler ele geçirildi. Elde edilen bulgular, HAKMAR Şirketler Grubu’nun örgütün finansal kaynaklarından biri olarak kullanıldığını ortaya koydu.