Erbakan, ‘Filistin’ mitinginde konuştu: Siyonizm karşısında laf değil, icraat konuşur!

Erbakan, ‘Filistin’ mitinginde konuştu: Siyonizm karşısında laf değil, icraat konuşur!
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Milli Görüş lideri Dr Fatih Erbakan, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına karşı kınamaktan öte artık somut adımlar atılması gerektiğini ifade ederek, “Bu zulme açıkça destek veren Amerika’nın İncirlik’teki üssünün bugünden tezi yok kapısına kilit vurulup kapatılması gereklidir. Ve Türkiye’nin atacağı bir diğer adım; Malatya’da bu katil siyonistleri korumak için kurulmuş olan Kürecik Radar Üssü’nü bugünden tezi yok kapatmak mecburiyetindeyiz. Siyonizm karşısında laf değil icraat konuşur” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Filistin için Kıyama Davet Mitingi’ne katıldı.

21. Yüzyılın Selahaddinleri olarak buradayız’
İsrail’in Gazze’deki katliamlarına Şanlıurfa’daki mitingte tepki gösteren Erbakan, “Tüm dünyaya ’21. asrın Selahaddinleri olarak buradayız’ diye haykırmak için toplandık. Bizler 21. asrın Abdülhamidleri olarak haykırmak için burada toplandık ve bizler 21. asrın Erbakanları olarak buradayız demek için toplandık. Şanlıurfa’da bu meydanda ‘Filiztin yalnız değildir, Gazze, Kudüs yalnız değildir, mazlumlar yalnız değildir’ demek için toplandık. Peygamber efendimizin emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin emaneti, dedelerimizin, cennet mekan Abdülhamid’in emaneti olan üçüncü mescidimiz, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı yıllardan beri işgal altında tutan katil siyonist rejim, bugün de vahşetini daha ileri vaziyete taşımış Gazze’de ve aynı zamanda Refah’ta soykırım uygulamaktadır. Sivil, masum, savunmasız Filistinlilere, kadın demeden, çocuk demeden, yaşlı demeden, engelli demeden yüzyılın vahşetini uyguluyorlar. Cami, hastane, okul, kilise demeden bomba yağdırıyorlar. Burada Hz. İbrahim’in huzurunda oradaki vahşeti lanetliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Vahşeti kınamaktan öteye gidemiyoruz ‘
Erbakan, siyonist İsrail’e yaptırım uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Ey siyonistler yeniden büyük Türkiye’yi ve İslam birliğini mutlaka kuracağız ve bu yaptıklarınızın hesabını size mutlaka soracağız. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bugün sadece konuşmak, kınamak yerine somut adımlar atmaktır. Yaptırım uygulamaktır. Ne diyordu merhum Erbakan hocamız; ‘İsrail laftan anlamaz. İsrail güçten anlar’ diyordu. Bu nedenle müslüman ülkelerde yöneticiler, yetki sahipleri, devlet başkanları çok büyük bir vebal altındalar. Mutlaka yaptırımları ortaya koymak ve gerekli adımları atmak mecburiyetindedirler. Siyonizm inancının gereğini, tiğinetinin gereğini yapıyor. Binlerce yıldır yapıyor. Bugün de Gazze ve Refah’ta yapıyor. Asıl önemli olan biz Müslüman olan ülkeler ne yapıyoruz. Müslüman ülkelerin yöneticileri ne yapıyor? Maalesef üzülerek söylüyorum ki kınamaktan öteye gidemiyoruz” diye konuştu.

‘Siyonizm karşında laf değil icraat konuşur’
Fatih Erbakan, şöyle devam etti: “Erbakan hocamız Siyonizme karşı ‘Kana kan, dişe diş’ metoduyla mücadele etti. 1974’te Amerika’ya rağmen, İngiltere’ye rağmen Kıbrıs Barış Harekatı’nı başlattı. Arkasından Amerika bize ambargo uyguladığı zaman Erbakan hocamız, ‘Siz bize ambargo uygularsanız biz de sizin İncirlik Üssü’nüzü kapatırız’ dedi ve tarihte ilk defa İncirlik Üssü’nü kapattı. İsrail laftan anlamaz, yatırımdan anlar. Büyük İsrail planına karşı olan silahı D8’i kurdu, D60 hedefini ortaya koydu. Ve yine 54. hükümette Amerikan askerlerini, çekiç gücü kulağından tuttuğu gibi Türkiye’den dışarıya attı. 100 sene sonra Meclis kararıyla Mehmetçiği barış gücü olarak yeniden Filistin’e gönderdi. Siyonizmin en büyük silahı olan Amerika dolarına karşı, İslam dinarı projesini ortaya koydu. İşte Milli Görüş budur. Siyonizm karşında laf değil icraat konuşur”

‘İncirlik Üssü’nün kapısına derhal kilit vurulmalı’
İsrail’e açıkça destek veren Amerika’nın İncirlik’teki üssünün derhal kapatılması gerektiğini belirten Erbakan, “Eğer bu Siyonizm terörüne dur demek istiyorsak mutlaka yaptırım uygulamamız gerek. Bakınız Müslüman ülkeler sadece ‘size petrolü veriyoruz’ deseler bu zalimlerin masaya oturmaktan başka çaresi kalmaz. Dünyadaki petrolün 3’te 2’sini Allah bu 57 Müslüman ülkeye vermiş. Bu Müslüman ülkeler ‘bu zulmü durdurmadığınız sürece size doğalgaz vermiyoruz ‘ deseler, ki dünyadaki doğalgazın yüzde 55’ini Allah bu 57 Müslüman ülkeye vermiş. Bu zalimlerin masaya oturmaktan başka çaresi kalmaz. Yine bu zulme açıkça destek veren Amerika’nın İncirlik’teki üssünün bugünden tezi yok kapısına kilit vurulup kapatılması gereklidir. Ve Türkiye’nin atacağı bir diğer adım; Malatya’da bu katil siyonistleri korumak için kurulmuş olan Kürecik Radar Üssü’nü bugünden tezi yok kapatmak mecburiyetindeyiz. Şanlıurfa’da yetkililere sesleniyoruz; sadece kınamakla bu iş bitmez. Gelin Malatya’da ki Kürecik Radar Üssü’nü kapatalım, siyonizme destek veren Amerika’nın İncirlik’teki üssünü bugünden tezi yok kapatalım. Korkmayın! Bir şey olmaz. Erbakan hocamız daha önce kapattı ve bir şey olmadı. Gelin bu vahşet karşısında bu cesur adımı atalım.” dedi.

‘Türkiye topraklarından İsrail’e petrol gidemez’
Azerbaycan petrolünün Türkiye toprakları üzerinden İsrail’e gittiğini ve bunun da derhal engellenmesi gerektiğini savunan Erbakan, “Azerbaycan petrolünün Bakü, Tiflis, Ceyhan boru hattı üzerinden yani Türkiye üzerinden İsrail’e gitmesini engellememiz gereklidir. ‘Benim topraklarından İsrail’e petrol gidemez’ diyerek bu petrol sevkiyatını mutlaka durdurulması lazım. İslam ülkelerinin hava sahalarının, kara sularının, limanlarının İsrail ve Amerika’ya kapatılması lazım” ifadelerini kullandı.

‘İsrail’in olimpiyat oyunlarında yer almaması için çalışacağız’
Filistin için kıyama davet mitinginde konuşan Rusya Müftüler Konseyi’nin sosyal kanadının başkanı ve Rusya İslam Kültür Merkezi başkanı Abdülvahit Niyazov, “Yeniden Refah Partisinin desteğiyle İsrail’in olimpiyat oyunlarında yer almaması için çalışacağız” dedi.

Mitinge, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan yardımcıları, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.