Erbakan’dan akademisyenler için iktidara çağrı: Sözünüzü tutun!

Erbakan’dan akademisyenler için iktidara çağrı: Sözünüzü tutun!
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, iktidara seçim öncesi vaadini hatırlatarak, “İktidarı, 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde akademisyenlerimize vermiş olduğu ‘akademik zam sözünü’ bir an önce yerine getirmeye davet ediyoruz.” dedi.

Fatih Erbakan, Partisinin genel merkezinde İl Başkanları toplantısı öncesinde kameraların karşısına geçerek değerlendirmelerde bulundu.

Erbakan akademisyenlerin ve öğrencilerin başarılı bir akademik yıl geçirmesini temenni etti ve hükümetten akademiye tam destekte bulunmalarını talep etti.

Akademik yıl açılış töreni tarihine dikkat çekti!

Akademisyenlerle ilgili zam teklifini hatırlatan Erbakan, öğrenciler için de karşılıksız burs programlarının artırılmasını talep etti. Erbakan, lisans öğrencileri için en düşük bursun 3 bin TL, yüksek lisans öğrencileri için 6 bin TL ve doktora öğrencileri için 9 bin TL olması gerektiğini vurguladı.

Akademisyenlerin maaş ve özlük haklarına yönelik sıkıntılarına da dikkat çeken Erbakan, bilimsel üretimin ve araştırma-geliştirmenin teminatı olan bilim insanlarının geçim sıkıntısı çektiğini ifade etti. Hükümeti, 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesinde verdiği “akademik zam sözünü” bir an önce yerine getirmeye çağırdı. Erbakan, bu sözün en uygun tarihinin 9 Ekim’de yapılacak olan ‘Akademik Yıl Açılış Töreni’ olduğunu belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.