WhatsApp’ta mesaj silme özelliğine can simidi! O hata artık düzeltilebilecek

WhatsApp’ta mesaj silme özelliğine can simidi! O hata artık düzeltilebilecek
Yayınlama: 20.12.2022
A+
A-

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma programı WhasApp, kullanıcılara yeni bir özellik sundu.

Milli Nizam

WhatsApp, “herkesten sil” seçeneği yerine “benden sil” seçeneğini tıklayarak hata yapan kullanıcıların artması üzerine şikayetleri değerlendirip yeni bir sistem geliştirdi. Buna göre, yanlışıkla “benden sil” yapılan mesajlar, 5 saniye içinde geri alınıp, “herkesten sil” seçeneği ile değiştirilebilecek.

WhatsApp yaptığı bir güncelleme ile yanlışlıkla gönderilen mesajlarda “benden sil” seçeneğini geri alma fırsatı sundu.

Yanlışlıkla yazılan ya da attıktan sonra pişman olunan mesajların silinmesi için “herkesten sil” özelliğini kuran WhatsApp, buna ilaveten “benden sil” özelliğini de eklemişti.

Kullanıcılar “herkesten sil” özelliği ile oluşabilecek bazı durumlardan kaçarken, oldukça önemli olan bu özellik şimdiye kadar çokça kullanıldı.

“Benden sil” eylemini geri alma özelliği geliştirildi!

Bazı kullanıcılar, görülmesi istenmeyen bir mesajı, yanlışlıkla sadece “benden sil” özelliğini seçerek, kaldırılan mesajı karşı taraftan görmesini engelleyemiyordu.

Bu durumu göz önünde bulunduran WhatsApp, “benden sil” eylemini geri alma seçeneği geliştirdi.

Beş saniyelik yeni pencere açılacak

Sunulan yeni özellik ile kullanıcılar artık bireysel veya grup sohbetlerinde kendi mesajlarını silme işlemini geri alabilecek ve herkes için silmek üzere beş saniyelik bir pencereye sahip olacak.

Bu sayede, kullanıcıların hatalı olarak gönderilmiş mesajlarını silmek için ‘herkesten sil‘ yerine yanlışlıkla ‘benden sil‘ seçeneğine dokunmalarının ardından yaşanan sorun da ortadan kalkmış olacak.
Şirketin getirdiği yeni özellik ile yaşanan bazı sıkıntıların sonlanması bekleniyor.

Kullanıma sunuldu!

WhatsApp yeni özelliğin Android ve iPhone kullanıcılarına sunulduğunu açıkladı. Kullanıcıların yaşadıkları sorunlar üzerine sunulan bu özellik, bir süredir bazı kullanıcılar tarafından test ediliyordu. Ağustos ayında test aşamasına sunulan özellik son güncelleme ile birlikte herkes tarafından kullanılabilir oldu.

Geri alma işlemi 60 saate kadar uzatıldı

Kullanıcıların bir sohbetteki tüm kişiler için mesajı silmesine olanak tanıyan “herkesten sil” özelliği, 2017 yılında kullanıma sunulmuştu. Bireysel ve grup sohbetlerinde yanlışlıkla mesaj gönderme sorununu çözmek için tasarlanan özellik başlangıçta yedi dakika ile sınırlıydı. Sonrasında ise mesajları geri alma özelliği 60 saate kadar uzatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.