İran Dışişleri Bakanı: Her ihtimal düşünülebilir!

İran Dışişleri Bakanı: Her ihtimal düşünülebilir!
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İşgalci İsrail’in Gazze’deki masum sivillere yaptığı saldırıların bölge güvenliği açısından tehdit ve tehlike olduğunu belirtti ve “Siyonist rejim cinayetlerine devam ederse her ihtimal düşünülebilir” dedi.

 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Beyrut’ta, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bouhabib ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İşgalci İsrail’in masum Gazzelilere karşı uyguladığı gayriinsani yaptırımların ve orantısız saldırıların bir an önce son bulması konusunda Lübnanlı mevkidaşı ile aynı fikirde oldularını dile getirdi.

Lübnanda temaslarda bulunan Abdullahiyan, “Gazze halkına yönelik cinayetlere artık tahammül etmeyeceğimizi duyurmak için Lübnan’a geldim. Burada Hizbullah Genel Sekreteri ve Lübnan Başbakanı ile ayrı görüşmeler gerçekleştirdim. İsrail’in Gazze halkına yönelik cinayetlerine son vermesi gerekiyor” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin bölge ülkeleri için bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

“ABD bölge ülkelerine sağduyu mesajları gönderirken, diğer yandan İsrail’e silah yardımı yapıyor ve İsrail’in daha fazla Filistinli çocuk ve kadın öldürmesi için önünü açıyor. ABD’liler bir yandan daha fazla Filistinlinin ölmesi için İsrail’e silah ve bomba gönderirken öte yandan da herkesi sağduyulu olmaya çağıramazlar” diyerek ABD’nin Filistinlilere karşı İsrail tarafından işlenen cinayetleri teşvik ettiğini vurguladı.

İnsani yardımın ulaşması için temasların devam ettiğini belirten İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, bu zulme karşı İslam ülkelerinin birlikte hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Filistin olayları için acil olarak toplanması çağrısında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.